ژورنال هفتگی Rayazist Spotlight
با جدیدترین نوآوریها و دستاوردهای بیوانفورماتیک آشنا شوید:
هوش مصنوعی این بار دست به طراحی آنزیم می زند!
طی سالیان اخیر هوش مصنوعی کاربردهای گستره ای در تحقیقات زیستی و مهندسی ایجاد کرده است؛ حوزه زیست پزشکی نیز از این قائده مستثنی نبوده است. یکی از کاربردهای آن در حیطه پزشکی و داروسازی است.
آنزیم ها پروتئین هایی هستند که نقش کاتالیزوری در واکنش های شیمیایی و بیولوژیکی ایفا می کنند. طراحی آنزیم های جدید می تواند به پیشرفت قابل توجهی در صنایع مختلف از جمله داروسازی، کشاورزی و تولید مواد شیمیایی منجر شود.
فرایند طراحی آنزیم شامل مراحل زیر است:
ابتدا جمع آوری داده های مربوط به ساختار و عملکرد آنزیم های موجود صورت می گیرد؛ سپس با استفاده از داده های جمع آوری شده مدل های هوش مصنوعی آموزش داده می شوند تا بتوانند ویژگی های ساختاری و عملکردی آنزیم را یاد بگیرند.
در مرحله بعد مدل ها به شبیه سازی ساختارهای پروتئینی جدید پرداخته تا برای عملکرد مورد نظر کارایی لازم را یابد. در آخرین مرحله نیز ارزیابی آنزیم های طراحی شده صورت می گیرد و آزمایش ها برای بررسی کارایی آن ها انجام میشود.
هوش مصنوعی با به کارگیری الگوریتم ها و مدل ها توانایی بالایی را در طراحی آنزیم های جدید با ویژگی های خاص دارد؛ به طوری که محققان با استفاده از تکنیک هایی مانند Deep learning و Neural network مدل هایی طراحی کردند که توانایی پیش بینی ویژگی های عملکردی آنزیم ها را داراست؛ امید است با پیشرفت تکنولوژی های مبتنی بر AI و طراحی الگوریتم های مناسب بتوان به درک عمیق تری از فرآیندهای بیوشیمیایی جهت طراحی الگوهای زیستی کارآمد دست یافت.
جهت دریافت فایل این مقاله میتوانید با ما از طریق آیدی تلگرام زیر در ارتباط باشید:
@rayazist_azma