کارگاه مدل‌سازی ریاضی در مطالعات زیست پزشکی

کارگاه مدل‌سازی ریاضی در مطالعات زیست پزشکی
امروزه استفاده از مدل‌های ریاضی برای بررسی پدیده‌های زیستی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند و محققان حوزه سلامت همواره به دنبال پیشگیری قبل از درمان بیماری‌ها هستند. مدل‌های ریاضی ابزاری کم‌هزینه و مفید برای رفع این نگرانی‌ها محسوب می‌شوند. در این کارگاه، با رویکردهای مختلف مدل‌سازی آشنا خواهید شد و چگونگی نقش مدل‌های ریاضی در پیش‌بینی و درک بهتر بیماری‌ها را با ارائه مثال‌های متنوع مورد ارزیابی قرار خواهیم داد. …
ادامه مطلب

کارگاه مدلسازی ریاضی در پژوهش‌های زیست‌پزشکی

کارگاه مدلسازی ریاضی در پژوهش‌های زیست‌پزشکی
آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چگونه می‌توان با ابزارهای ریاضی، پدیده‌های پیچیده زیستی و پزشکی را مدل‌سازی کرد؟ چگونه می‌توان مسیر پیشرفت بیماری‌ها، تعاملات سلولی یا حتی اثربخشی داروها را با معادلات ریاضی و تحلیل‌های عددی پیش‌بینی کرد؟ مژده برای علاقه‌مندان به زیست‌شناسی محاسباتی و پژوهش‌های میان‌رشته‌ای! به‌زودی کارگاهی تخصصی و کاربردی با حضور اساتید توانمند و مجرب در حوزه مدلسازی ریاضی در علوم زیست‌پزشکی برگزار خواهد …
ادامه مطلب

طراحی دارو با کمک زیست محاسباتی و هوش مصنوعی

طراحی دارو دیگر محدود به آزمون و خطاهای سنتی نیست.   امروزه با پیشرفت زیست‌محاسباتی و هوش مصنوعی، مسیرهای نوینی برای کشف و توسعه داروها ایجاد شده‌اند.   در این مقاله مروری، بررسی می‌کنیم که چگونه ابزارهای پیشرفته‌ای مثل:    شبیه‌سازی دینامیک مولکولی روش‌های مکانیک کوانتومی   در درک مکانیسم بیماری، شناسایی نقاط اتصال دارویی و بهینه‌سازی ترکیبات مؤثر به کار می‌روند.   همچنین نگاهی داریم به روش‌های کلاسیک CADD (طراحی دارو به کمک …
ادامه مطلب

آموزش کار با آلفافولد

آموزش کار با آلفافولد
امروزه مدلسازی و پیش بینی ساختار پروتئین ها یکی از مهمترین بخش های تحقیقات زیست شناسی و پزشکی مدرن شده.   ابزارهای مختلفی روز به روز دراین زمینه معرفی میشه. یکی از معروف ترین و پرکاربردترین ابزارها AlphaFold هست.   با این که همه ی نسخه های آلفافولد به صورت رایگان عرضه شده، اما اجرای این مدل ها نیاز به سرور و سخت افزار قوی داره.   اما نگران نباش! …
ادامه مطلب

گام سوم از مسیر آموزش‌های In Silico با محوریت هوش مصنوعی

پس از برگزاری موفق دو کارگاه مقدماتی در حوزه‌های ریاضیات کاربردی و برنامه‌نویسی پایتون، اکنون در آستانه ورود به مرحله‌ای کلیدی و تخصصی قرار داریم:   کارگاه سوم: آشنایی کاربردی با مفاهیم هوش مصنوعی در زیست‌شناسی محاسباتی   در این بخش از دوره، شرکت‌کنندگان با مبانی نظری و کاربردی یادگیری ماشین و هوش مصنوعی آشنا خواهند شد و خواهند آموخت چگونه از این ابزارها در تحلیل داده‌های زیستی، مدل‌سازی و …
ادامه مطلب

شکار هوشمندانه داروی سرطان پروستات با کمک هوش مصنوعی و گیاهان دارویی!

     سرطان پروستات یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در مردان است. پژوهشی تازه و جذاب منتشرشده در Scientific Reports نشان داده است که می‌توان با استفاده از هوش مصنوعی، شبیه‌سازی دینامیک مولکولی و ترکیبات گیاهی، داروهای جدیدی برای درمان این سرطان پیدا کرد.    در این مطالعه، پژوهشگران ابتدا بیش از ۹۰۰۰ ترکیب گیاهی را بررسی کردند تا ببینند کدام‌ها می‌توانند آنزیم کلیدی مرتبط با سرطان پروستات به نام PARP1 را مهار کنند.    مراحل …
ادامه مطلب

 رازهای لقاح در آینه شبیه‌سازی‌ دینامیک مولکولی

 رازهای لقاح در آینه شبیه‌سازی‌ دینامیک مولکولی
     سفری هیجان‌انگیز به دنیای JUNO و IZUMO1    آیا می‌دانستید لقاح اسپرم و تخمک، حاصل ارتباط هماهنگ میان دو پروتئین کلیدی است؟   با کمک شبیه‌سازی‌های دینامیک مولکولی، پرده از رازهای تعامل بین JUNO (در تخمک) و IZUMO1 (در اسپرم) برداشته شده است      این یافته‌ها می‌توانند در توسعه روش‌های درمان ناباروری نقش کلیدی ایفا کنند.   دنیای زیست‌محاسباتی، هر روز ما را یک گام به رمزگشایی از پیچیده‌ترین پدیده‌های زیستی نزدیک‌تر می‌کند.   …
ادامه مطلب

یادگیری ماشین در خدمت زیست‌شناسی: ابزار یا تحول؟

یادگیری ماشین در خدمت زیست‌شناسی: ابزار یا تحول؟
امروزه یادگیری ماشین (Machine Learning)  صرفاً یک روند نوظهور در علوم کامپیوتر نیست، بلکه به یکی از ارکان اصلی تحلیل داده در علوم زیستی تبدیل شده است—به‌ویژه در عصر انفجار داده‌های اُمیکی (Omics)  از تحلیل داده تا کشف الگوهای پنهان روش‌های یادگیری ماشین به پژوهشگران این امکان را می‌دهند که از دل داده‌های پیچیده و حجیم، الگوهایی استخراج کنند که با روش‌های سنتی آماری قابل شناسایی نیستند یا نیاز به زمان …
ادامه مطلب

یادگیری ماشین برای بازکاربردیابی دارو: پیشرفت‌ها و چالش‌های اخیر

یادگیری ماشین برای بازکاربردیابی دارو: پیشرفت‌ها و چالش‌های اخیر
یادگیری ماشین برای بازکاربردیابی دارو: پیشرفت‌ها و چالش‌های اخیر   از آنجایی که دانش رو به رشد درباره بیماری‌های انسانی نسبت به درمان‌ها کندتر از حد انتظار بوده است، استفاده از تکنیک‌های یادگیری ماشین برای تغییر موقعیت دارو جذاب شده است. درک موثر و جامع از وضعیت فعلی تغییر موقعیت دارو می‌تواند به محققان کمک کند تا الگوریتم‌های کارآمدتر و دقیق‌تری را بررسی کنند و نیز آن هارا در مسیر …
ادامه مطلب

جستجو در مقالات

سبد خرید